Σελίδες

17/11/06

Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν



Του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Θέατρο Σφενδόνη
Μετάφραση: Άννυ Κολτσιδοπούλου
Σκηνοθεσία: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Σκηνογραφία: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Μαρία Ηλία
Μακιγιάζ: Άγγελος Μέντης

Παίζουν: Ηλέκτρα Γεννατά, Γιώργος Γκάτζιος, Δέσποινα Γκάτζιου, Ειρήνη Ιγγλέση, Άννα Κοκκίνου, Κώστας Λάος, Μαργαρίτα Λουμάκη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Κατερίνα Φωτιάδη, Θανάσης Χαλκιάς.


Και ο πολύπαθος καλός άνθρωπος του Σετσουάν ανέβηκε στη σκηνή και έτυχε μιας παράστασης υψηλής αισθητικής άποψης που πρέπει πρώτιστα ως εικαστικό γεγονός να κριθεί. Αυτό το στοιχείο κυριαρχεί στην παράσταση και δικαιολογεί τις όποιες σκηνοθετικές αδυναμίες και αμηχανίες. Φαίνεται οτί το καλό πράγμα αργεί μα γίνεται..
Η Άννα Κοκκίνου μια μοναδική και ιδιαίτερη δύναμη του θεάτρου μας πάντα ζωντανή πάνω στη σκηνή, ικανή να σε πείσει εκ προοιμίου για το απόλυτο καλό είναι εξαιρετική στη μεταμόρφωση της ως το έτερον ήμισυ της διπλής προσωπικότητας που απαιτεί ο ρόλος με λεπτομερή κινησιολογική ανάπτυξη και έλεγχο.Πολύ καλοί και οι συναδελφοι που την πλαισιώνουν με προεξάρχοντες σαφώς την κ. Ιγγλέση, τον κ. Γκάτζιο, την κ. Γκατζιου και την κ. Λουμάκη.
Ατμοσφαιρίκη η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και επιτυχής η μουσική του επιμέλεια καθώς και ποιητικότατη η μετάφραση της κ. Κολτσιδοπούλου.
Συγχαρητήρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: