Σελίδες

24/4/12

Θεατρικό Φεστιβάλ "Προτάσεις" στη Θεσσαλονίκη


Στη συμπρωτεύουσα και για πέμπτη χρονιά διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, στο θέατρο Αμαλία το θεατρικό ανοιξιάτικο φεστιβάλ Προτάσεις. Από τις 20 Απριλίου ώς τις 12 Μαΐου, το «Εργοτάξιο θεατρικών αναζητήσεων» θα δώσει σε όλους τουλάχιστον μία ευκαιρία να δουν μια θεατρική παράσταση της αρεσκείας τους. Για όλους έχει ο τορβάς (που τις θυμάμαι όλες αυτές τις φαιδρές, καταπληκτικές εκφράσεις, μου λες;)

Έχουμε και λέμε: την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου ξεκινάμε με τους Ελαφροΐσκιωτους του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη. Η παράσταση παίχτηκε το χειμώνα στο Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη -όλες οι παραστάσεις που παρουσιάζονται έχουν ήδη παιχτεί την προηγούμενη σαιζόν στην Αθήνα. 

Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Απριλίου παίζεται ο Θείος Βάνιας - Σκηνές από τη ζωή στην ύπαιθρο του Τσέχωφ, συμπαραγωγή της θεατρικής ομάδας Grasshopper και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Σκηνοθεσία: Εκτορας Λυγίζος, Δημήτρης Καραντζάς. Παίζουν: Θύμιος Κούκιος, Ελίνα Ρίζου, Εκτορας Λυγίζος.

Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Απριλίου, έχουμε να σας προτείνουμε την συγκινητική στη σύλληψη και στην εκτέλεση παράσταση της θεατρικής ομάδας Τέσσερα: ο θλιμμένος και ήσυχος τίτλος Dance me to the end of Greece #1 δεν μαρτυράει ακριβώς το περιεχόμενο. Η παράσταση, όπως γράψαμε και άλλοτε, είναι βασισμένη σε μαρτυρίες ξένων περιηγητών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 19ο και τον 20ό αιώνα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 Μαΐου: Φεύγουσα κόρη της Ρηνιώς Κυριαζή (η οποία ήταν υποψήφια για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2006 γι'αυτή ακριβώς την παράσταση και είναι ένα από τα πρώτα posts του blog), βασισμένη στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Μια ψυχή και σε ηπειρώτικα παραμύθια, νανουρίσματα και μοιρολόγια. Σκηνοθεσία: Μίρκα Γεμεντζάκη. Κλαρίνο: Μανούσος Πλουμίδης.

Σαββατοκύριακο 5, 6 Μαΐου: Τσέχωφ - Κνίπερ - η αλληλογραφία από τη θεατρική εταιρία Πόλις.Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Κωνσταντής Μιζάρας. Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου.

8 και 9 Μαΐου: Μέλπω Αξιώτη - η μεταμόρφωση της χρυσαλλίδας. Παίζει: Σοφία Σεϊρλή, Σκηνοθεσία Νίκος Χατζόπουλος. Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Τέλος, Παρασκευή 11 και  Σάββατο 12 Μαΐου:  Kassandra του Λατινοαμερικανού συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο. Παραγωγή: εταιρία θεάτρου 1+1=1.

Αμαλίας 71, 54640, Θεσσαλονίκη, Κράτηση θέσεων: 2310 821.483 (Ωρες ταμείου: 10.00-14.00 και 18.00-21.00)

Είσοδος: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό-μαθητικό). Κάρτα 5 παραστάσεων: 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: