Σελίδες

31/3/12

Βαρκελώνη, όπως Νοσταλγία



Έκτακτο Παράρτημα! Σας έχω πρόταση για αυτή την Κυριακή, την πρωταπριλιά για φέτος -ευγενική χορηγία του φίλου Αντώνη Γκρίτση που μας προσκαλεί όλους. Πρόκειται για παρουσίαση του θεατρικού έργου του Ισπανού ή καλύτερα Καταλανού, για να ακριβολογούμε, Κάρλες Μπάτλιε με τίτλο Βαρκελώνη, Όπως Νοσταλγία. Ο συγγραφέας, μάλιστα, επισκέπτεται την Ελλάδα επί τη ευκαιρία, προσκεκλημένος της Ισπανικής πρεσβείας και θα παραστεί στο θεατρικό αναλόγιο -προσοχή, όχι θεατρική παράσταση, αγάπες, αναλόγιο είναι ανάγνωση του έργου, φυσικά εννοώ θεατράλε ανάγνωση.


Ο Δημήτρης Βέργαδος σκηνοθετεί το θεατρικό έργο, οι ηθοποιοί Μενέλαος Χαζαράκης, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Αντώνης Γκρίτσης, Κατερίνα Φωτιάδη, Ειρήνη Χέλιου και Δημήτρης Καραμπέτσης διαβάζουν και μετά το πέρας της ανάγνωσης ο συγγραφέας θα συζητήσει με τους συντελεστές και το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα της έκδοσης του έργου του (Εκδόσεις Άπαρσις).

"Το έργο παρουσιάζει ιστορίες που διασταυρώνονται, από τη ζωή κάποιων ανθρώπων που ζουν στη Βαρκελώνη. Τα πρόσωπα, ενώ αρχικά φαίνονται ανεξάρτητα μεταξύ τους, διατηρούν κάποιους περίεργους δεσμούς. Μια παράξενη εξαφάνιση τους συγκλονίζει και επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή τους. Και όλους τους γοητεύει αυτή η τόσο παλιά και ξεχασμένη τέχνη: η ερμηνεία της πραγματικότητας μέσα από τα παραμύθια. Ιστορίες για μια πόλη που δεν είναι αυτή που ήταν πριν, ιστορίες για τη νοσταλγία των παλιών κατοίκων της και τη ζωή των νέων μετοίκων ή των τουριστών που απλά θέλουν να βγάλουν μια φωτογραφία έξω από τη Σαγράδα Φαμίλια ή να βολτάρουν στη Ράμπλα, ιστορίες για ό,τι χάνεται από τη ζωή μας, αλλά μένει πάντα στην καρδιά μας."

Επειδή έχω πάει, όπως και πολλοί από σας, στη Βαρκελώνη και ξέρω ότι είναι πανέμορφη, γεμάτη ζωή, ιστορίες, κρυμμένες γωνιές και μυστικά, προτείνω να πάτε στην εκδήλωση και να ταξιδέψετε, να πετάξετε σε μια άλλη πρωτεύουσα και να ονειρευτείτε. Πάντα από τη θέση τη θεατή και χωρίς να πληρώσετε καν εισιτήριο.

Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από το Teatro Pasion, έναν οργανισμό που προωθεί τους Ισπανούς, Καταλανούς και Ισπανόφωνους δραματουργούς. Πάντα είχαν να πουν πολλά, αλλά τελευταία έχουν γίνει πολύ της μόδας -μπορείτε να το δείτε και από τα νέα Ισπανικά έργα που ανεβαίνουν στις Αθηναϊκές σκηνές.

Μην το χάσετε! Άλλωστε, τι καλύτερο έχετε να κάνετε την Κυριακή το απόγευμα? Η Τέχνη θα μας σώσει, σύντροφοι, κάτι τέτοιο θα έλεγε ο Μπρεχτ, όχι;

Θέατρο Altera Pars
5 o' clock Theatro, 17.00 ακριβώς μέχρι την Κυριακή 29/7/12
Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός (Στάση Λαίς, Μετρό Κεραμεικός), 210 3410011

Δεν υπάρχουν σχόλια: