23/3/12

Μήνυμα Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου

27 Μαρτίου και πάλι το θέατρο έχει την τιμητική του. Φέτος μια περσόνα που βρίσκεται παντού: κινηματογράφος, θέατρο, Όπερα ενίοτε, θα πει κάτι σύντομο και ενθαρρυντικό για την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου. To μήνυμά του θα διαβαστεί σε όλα τα θέατρα του κόσμου πριν από την παράσταση. Σημειωτέον, η καριέρα του στο θέατρο είναι πιο πλούσια απ'ότι στον κινηματογράφο, καθότι από εκεί ξεκίνησε και σε αυτό είναι αφοσιωμένος κατά κύριο λόγο. Ο λόγος για το John Malkovich. Απολαύστε τον!

"Είναι τιμή μου που το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της Ουνέσκο μου ζήτησε να χαιρετίσω την 50η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Θα απευθυνθώ σύντομα στους συνάδελφους του θεάτρου, φίλους και συντρόφους.
Μακάρι η δουλειά σας να είναι πειστική και αυθεντική. Μακάρι να είναι βαθιά, συγκινητική, στοχαστική και μοναδική. Μακάρι να μας βοηθά να στοχαζόμαστε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και μακάρι αυτός ο στοχασμός να είναι ευλογημένος με θάρρος, ειλικρίνεια, ανυποκρισία και χάρη. 
Μακάρι να είστε σε θέση να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες, τη λογοκρισία, τη φτώχεια και το μηδενισμό, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί από εσάς θα είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Μακάρι να είστε ευλογημένοι με ταλέντο και αυστηρότητα για να μας διδάξετε πώς χτυπά η καρδιά σε όλη την πολυπλοκότητα της, και να έχετε την περιέργεια και την ταπεινότητα να το κάνετε έργο ζωής. Και μακάρι οι καλύτεροι από εσάς – γιατί μόνο οι καλύτεροι από εσάς, και μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες και σύντομες στιγμές, – να καταφέρετε να διατυπώσετε το βασικότερο των ερωτημάτων: "Με ποιό τρόπο ζούμε;" Καλή τύχη!"

Very inspiring, John.

Δεν υπάρχουν σχόλια: