Σελίδες

28/9/08

Αφιέρωμα στον Κάρολο Κουν

"Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης και ανανεωτή της ελληνικής θεατρικής σκηνής, διοργανώνεται μεγάλη έκθεση για τον Κάρολο Κουν από το Μουσείο Μπενάκη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και το Θέατρο Τέχνης.

Η έκθεση έχει στόχο να ανιχνεύσει τα βήματα του Κουν μέσα στο χρόνο, τις αισθητικές του επιλογές, αλλά και τις επιρροές που δέχτηκε από άλλους σύγχρονούς του και παλαιότερους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής τη Δευτέρα 29/09 τις 20:30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και μιά ομάδα νέων ηθοποιών αποφοίτων της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης παρουσιάζουν χορικά και τραγούδια από τους Βατράχους του Αριστοφάνη, παράσταση που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν σε μουσική Γιάννη Χρήστου το 1966. "

Επειδή όλα αυτά στο δελτίο τύπου ακούγονται αρκούντως νοσταλγικά και επειδή το Θέατρο Τέχνης έχει τους πιο αγαπημένους αποφοίτους, θα τα πούμε όλοι εκεί αύριο --η είσοδος είναι, φυσικά, ελεύθερη.

Μουσική διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσαλαχούρης
Συμμετέχουν: Δημήτρης Καλαντζής, Μίλτος Δημουλής, Νίκος Μόσχοβος, Μιχάλης Γεωργακόπουλος, Ελευθερία Λεωνιδάκη, Χρύσανθος Παύλου, Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, Ματίνα Νικολάου, Ευανθία Κουρμούλη, Νικηφόρος Βλάσσης, Ελένη Κουτσιλαίου, Αντώνης Γκρίτσης, Μαργαρίτα Καλατζοπούλου, Κατερίνα Κουγιουμτζή, Ελευθερία Ευθυμιάτου, Δανάη Ρούσσου, Μαρία Χούχου, Πητ Ράντλ, Ευγενία Σβάρνα, Χριστίνα Λυκοτσέτα, Μιχαέλα Κυβεντίδου, Γιώργος Ρουσσάκης

Νέο Κτήριο Μουσείου Μπενάκη
Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: