Σελίδες

25/1/07

Ο Στράτος Τζώρτζογλου και ο Λευκός Πύργος


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποφάσισε να βγάλει από τη φορμόλη όλους τους παλιούς ζεν πρεμιέ και μάλιστα σε ρόλους-πρόκληση. Βέβαια, ίσως αυτό να ζητάει και το φιλότεχνο κοινό της συμπρωτεύουσας, που δεν ακολουθεί κατά πόδας τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο. Μάλλον όμως φταίνε αυτοί που αφήνουν το κοινό εκεί πάνω σε τέτοια βαθιά σκοτάδια.

Ύστερα από την εκθαμβωτική παρουσία του Απόστολου Γκλέτσου ως Όμπερον στο Όνειρο Θερινής Νύχτας του Σαίξπηρ, έρχεται τώρα η σειρά του Στράτου Τζώρτζογλου να επιδείξει το στιβαρό υποκριτικό του ταλέντο στον Επιθεωρητή του Νικολάι Γκόγλολ, φυσικά στον ομώνυμο ρόλο. Αναμφισβήτητα ο Βασίλης Νικολαΐδης θα κάνει ό,τι μπορεί για το ευτυχές αποτέλεσμα, δεν είναι όμως και θεός, άρα το θαύμα δυστυχώς αποκλείεται εκ των προτέρων. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί αισίως στις 8 Φεβρουαρίου στη Μονή Λαζαριστών, στην αίθουσα Σωκράτης Καραντινός και τουλάχιστον θα υπάρχει ο εξαιρετικός Κώστας Σαντάς για να ξελασπώσει. Που παρεπιπτόντως, ποιος ξέρει τι πίκρα θα αισθάνθηκε που βρίσκεται άπ’ τη μια σαιζόν στην άλλη από τα ανώγια στα κατώγια...

Εγώ θα ευχηθώ ό,τι καλύτερο στη νέα παράσταση και θα φροντίσω να την δω για να επιβεβαιώσω τα όποια ψυχανεμίσματα—και σε περίπτωση που κάνω λάθος θα σπεύσω να επανορθώσω, γιατί ο δογματισμός μου ανακατεύει τα σωθικά.

1 σχόλιο:

koudounas είπε...

Έχω την αίσθηση ότι έκανε Όμπερον ο Αποστόλης... Πάντως εγώ θα προτιμούσα να δω το "Δον Κάρλος" αν πήγαινα Θεσσαλονίκη.