Σελίδες

8/1/11

Rejected

της ομάδας degreezero


Δε ξέρω τι γνώμη έχετε για το devised theatre -- ελπίζω να έχετε την καλύτερη-- ούτε πάλι ξέρω τι σχέση έχετε με τα μιούζικαλ ή τις θεατρικές παραστάσεις με μουσικά ιντερμέδια. Αν δεν έχετε γνώμη, δε νομίζετε ότι ήρθε καιρός να σχηματίσετε;

Ετούτη εδώ η παράσταση είναι ένα ευχάριστο και επιπλέον εύπεπτο μείγμα των παραπάνω και μερικών ακόμη μυστικών συστατικών όπως του μουσικού flair του Tareq που διασκευάζει το "Δεν είναι έτσι η αγάπη" μεταξύ άλλων, της βραχνής φωνής της Τίας Μενούτη και της hot τρέλας της υπόλοιπης παρέας.

Ποιον να πρωτοξεχωρίσω, που είναι όλοι τους μούρλια. Ο ένας Χάρης θα είναι πάντα ο αγαπημένος μου, γιατί μπορεί να μεταμορφώνεται από παιδάκι που το παρατάνε οι γονείς του στο δάσος, σε Κάπταιν Χουκ και τώρα σε ερωτοχτυπημένο υστερικό που φοράει το κιμονό του και περιμένει τον έρωτά του να γυρίσει από τη δουλειά ή τον αναγκάζει να γυρίσει εκτάκτως, για να μην κόψει τις φλέβες του. Ο δεύτερος Χάρης ευθυτενής και ελκυστικός χρειάζεται να κάνει πολύ κόπο για να μας πείσει ως βαρύς και ασήκωτος λαϊκός τύπος, η Μαρία γίνεται ένα με το ρόλο, σε βαθμό εκνευριστικό δηλαδή, παραλίγο να πιστέψω ότι έχει κάτι από τον χαζορομαντισμό του, αλλά όχι, είναι καθαρά υποκριτική δεινότητα και η Σωσώ είναι πάντα η αξιαγάπητη Σωσώ των AbOvo.

Όλοι νιώσαμε βουτηγμένοι στην απόρριψη σε κάποια φάση της ζωής μας, γι' αυτό το θέμα της παράστασης μας λέει τόσα πολλά. Μπορεί να νιώσαμε ακόμη και φτυσμένοι από το θεό τον ίδιο, αλλά η ομάδα Degreezero έρχεται να διασκεδάσει τις φοβίες μας και να μας φέρει αντιμέτωπους με χίλια δυο γκαντέμικα σενάρια έρωτα, πάθους ή την απουσία αυτών, με προφανή σκοπό να μας κάνει αλεξίσφαιρους πλέον στις σφαίρες της αποτυχίας. Άλλωστε, αποτυχία δεν είναι παρά η κατάσταση λίγο πριν την επιτυχία. Συνιστώ κι εγώ και τα παιδιά εκεί απλώς...υπομονή.

Αν με το καλό φτάσετε μέχρι το Αγγέλων Βήμα, να ξέρετε ότι τα παιδιά έχουν επιστρατεύσει από τον Αη-Βασίλη μέχρι τη Ζίνα για τα μάτια σας μόνο. Επίσης, έχουν φορέσει τα καλά τους, ήτοι τα στιλάτα και ενίοτε kinky κοστούμια του Απόστολου Μητρόπουλου, έχουν μάθει απέξω τις κεφάτες χορογραφίες τους και τραγουδούν μέχρι τελευταίας ρανίδος ή μέχρι τελευταίας αποτυχίας. Τους προλαβαίνετε- δεν τους προλαβαίνετε: τελειώνουν τις παραστάσεις τους μέσα στο Γενάρη. Κλείστε θέση άμεσα!

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Μουσική: Tareq
Σκηνογραφία: Μαρία Σωτηροπούλου
Κοστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος
Φωτισμοί: Φάνης Παυλόπουλος
Χορογραφίες: Σωσώ Χατζημανώλη
Φωτογραφίες: John Mitropoulos
Παίζουν: Χάρης Αττώνης, Μαρία Μαμούρη, Τία Μενούτη, Σωσώ Χατζημανώλη,
Χάρης Φλέουρας

Μια παραγωγή της Ομάδας degreezero

Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 210 5242211-13

1 σχόλιο:

antigonos είπε...

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η παράσταση έχει και Second Round! Ξανά μαζί μας στον ίδιο χώρο από 15 Φεβρουαρίου κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21.15! Περάστε, λοιπόν μια βόλτα από το Αγγέλων Βήμα, if you ever felt Rejected...