Σελίδες

28/2/12

Όταν έκλαψε ο Νίτσε του Ίρβιν Γιάλομ


Νέα παράταση δίνει η Λυκόφως ΑΜΚΕ εξαιτίας μεγάλης ζήτησης παραστάσεών της. Καταπληκτικά νέα, να και μια παράσταση που πηγαίνει σούπερ καλά. Μάλιστα μια ψιλο-ψαγμένη παράσταση. Τον Ίρβιν Γιάλομ τον γνωρίζετε ήδη, ίσως μάλιστα να είστε από τους τυχερούς που έχουν διαβάσει και από κανένα βιβλίο του.

Το "βιβλίο-φαινόμενο" Οταν έκλαψε ο Νίτσε ανεβαίνει από το Νοέμβριο σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα -άλλη πρωτιά από 'δω!  "Με αφορμή τα δέκα χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά -καθώς και την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση της Λου Σαλομέ, της γυναίκας που παίζει ρόλο-κλειδί στο έργο-  μεταφέρεται στη σκηνή σε διασκευή της θεατρολόγου και μεταφράστριας του Γιάλομ στην Ελλάδα, Ευαγγελίας Ανδριτσάνου"  με  τον Ακύλλα Καραζήση και τον Νίκο Χατζόπουλο. 

"Επί σκηνής ξετυλίγεται η ανθρώπινη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θεραπευτή και στον θεραπευόμενο, δύο ανθρώπους που ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες και αδυναμίες. Ο Νίτσε θα κλάψει, αλλά και ο Μπρόιερ θα λυτρωθεί." 

Είμαι φειδωλή και παραθέτω αρκετά το δελτίο τύπου, γιατί θεωρώ ότι ξέρετε όλοι πόσο φοβερό είναι το βιβλίο, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του, βλ. Στο Ντιβάνι, Κάθε Μέρα Λίγο πιο Κοντά κτλ. κτλ. Υποθέτω επίσης ότι ξέρετε τι ηθοποιός είναι ο Καραζήσης -έχει παίξει από Σπίτι Κοιμισμένων Κοριτσιών μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι- και ότι γενικά είστε ανοικτοί σε τέτοιου είδους θεάματα που μπλέκουν ψυχανάλυση, μεταφορά γραπτού λόγου στη σκηνή κλπ. κλπ. κλπ. (μου έχει κολλήσει αυτό από ένα σκονισμένο τραγούδι της Πρωτοψάλτη, άκου να δεις). Αν δεν αισθάνεστε να ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες, καλύτερα να διαλέξετε ένα χαριτωμένο βωντβίλ ή μια κωμωδιούλα ή κάτι από ένα χαριτωμένο νεανικό σχήμα -έχουμε μπόλικες τέτοιες προτάσεις. Καλή σας διασκέδαση, σε κάθε περίπτωση.




Θεατρική διασκευή: Ευαγγελία Ανδριτσάνου
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος
Eπιμέλεια σκηνικού χώρου & κοστουμιών: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικήτας Αναστόπουλος
Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Χάρης Φραγκούλης, Νίκος Χατζόπουλος

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος-Λυκόφως ΑΜΚΕ, Highway Productions

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 210 3255444

Παραστάσεις: Κάθε Δε & Τρ, 20:00 έως της 8 Απριλίου
Είσοδος: 20€ , 14€ φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια: