Σελίδες

8/3/12

Μπόνι και Κλάιντ

Πεθαίνω γι'αυτή την ταινία. Δυο που αγαπιούνται, αλλά που δεν αγαπούν την ευνομούμενη (χαχα) κοινωνία. Της πάνε κόντρα, μέχρι να τους αφανίσει από προσώπου γης -αυτή νικάει πάντα, αυτή η άτιμη κενωνία, που λέτε.

H Bonnie συνάντησε τον Clyde, που λέτε, κι είπαν να κάνουν μερικές ληστείες. Ήταν και εποχή του Κραχ, τότε, βλέπετε. Κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι μου θυμίζει. Πως αλλιώς να βγάλουν το ψωμί τους; Η πρώτη τράπεζα δεν είχε λεφτά, τι ατυχία. Συνέχισαν ακάθεκτοι, μέχρι να γίνουν λαϊκοί ήρωες. Δεν τους έπιανε το μάτι σου, ούτε τα όργανα της τάξης, ούτε κανείς δηλαδή. Ξάφριζαν από βενζινάδικα μέχρι ψιλικατζίδικα, για να μη λες ότι είχαν οργανωμένο σχέδιο να τα βάλουν με τον καπιταλισμό. Κρίμα, γιατί εγώ μόνο ληστείες τραπεζών εγκρίνω. Μέχρι που τους έφαγαν με κάτι μπαζούκας -τους είχαν στήσει ένα μπλόκο και πάνε καλλιά τους. 

Λοιπόν, γιατί το θυμήθηκα τώρα αυτό; Με έπιασε νοσταλγία για την ταινία του Arthur Penn, βλέποντας ότι κάτι νέα παιδιά ανεβάζουν την πολυτάραχη γκανγκστερο-ιστορία στο θέατρο. Η θεά Faye Dunaway και ο Warren Beatty γίνονται τώρα Μάρθα Μπουζιούρη (μοιάζει λίγο με τη Δήμητρα Ματσούκα στο προφίλ ή μου φαίνεται;) και Λευτέρης Βασιλάκης. Οι συγκρίσεις πολλές φορές φέρνουν απογοήτευση, αλλά...είναι αναπόφευκτες. Αφού όμως έχουν τα κότσια να αναμετρηθούν με το νεότατο (2010) θεατρικό έργο του Adam Peck, φαντάζομαι ότι ξέρουν τι κάνουν. Άλλωστε, αν διαβάσετε λίγο γι'αυτούς, βράζει το αίμα τους. Θα τα βγάλουν πέρα ακόμη καλύτερα, αν έχουν και ενθουσιώδες κοινό, οπότε...κοπιάστε. Άντε, να δει λίγο θέατρο ο λαός, τώρα που έχουν πιάσει τα εισιτήρια πάτο. Να, η ευκαιρία.

Θέλω πολύ να δω πως θα ζωντανέψουν τη σκηνή του τέλους. Πόση αγωνία, πόση συνειδητοποίηση ότι το τέλος είναι κοντά, πόσες σφαίρες...

Για δείτε και το teaser που θέλει να μας πείσει ότι robbing banks ain't that bad. Ναι, ντε, συμφωνώ, λέμε. Έχουν και tumblr Bonnie & Clyde.

Παίζουν: Μάρθα Μπουζιούρη, Λευτέρης Βασιλάκης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Μετάφραση: Μάρθα Μπουζιούρη
Σύμβουλος μετάφρασης: Ταμάρ Λέβι
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Αποστόλου
Σχεδιασμός φωτισμού: Ορφέας Εμιρζάς
Σκηνικά – κουστούμια: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου
Μουσική: Γιώργος Ταϊφάκος
Φωτογραφίες παράστασης: Ορφέας Εμιρζάς-Θωμάς Αρσένης

Παραγωγή: plays2place productions

Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Δ9»
Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.: κρατήσεων: 6984 370151

Παραστάσεις: Πα & Σά: 21.30,  Κυ: 20.00 (από 9 Μαρτίου έως 8 Απριλίου)
Είσοδος: 15 € (γενική), 10 € (μειωμένο για φοιτητές, ηλικιωμένους, ανέργους)
Διάρκεια παράστασης: 80'
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: