Σελίδες

31/12/06

Ενός πουλιού, μόνο, η φωνή…

του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνικό – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική: Χρήστος Θεοδώρου
Επιμέλεια Κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Χρήστος Τσαμπάς
Παίζουν: Δ. Ντάσκας, Ράνια Σχίζα, Κλέων Γρηγοριάδης, Μαρία Σκαφτούρα, Αγαπητός Μανδαλιός, Βασίλης Σιάφης κ.α.

Παρασκευή βράδυ κατεβαίνουμε στο υπόγειο του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Η κουρτίνα ανοίξει και μπαίνουμε στον χώρο της παράστασης. Συρματοπλέγματα, παγκάκια, χώμα, πέτρινες κρυψώνες, λάμπες του δρόμου οι κατάμαυροι τοίχοι φωτίζονται γύρω γύρω με πράσινα φώτα που σου δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε θάμνους και δέντρα κι ένα φεγγάρι κάπου εκεί απέναντι.

Νύχτα, οι πόρτες του πάρκου έχουν κλείσει και μια υστερική τριαντάρα business woman, από αυτές που ουκ ολίγες φορές συναντούμε στο δρόμο ψάχνει απεγνωσμένα το σκυλάκι της, που είχε βγάλει βόλτα μα που κατάφερε και της ξέφυγε. Φωνάζει, καπνίζει μανιωδώς, βρίζεται τηλεφωνικά με τον φίλο της, σκηνές καθημερινής ελληνικής τρέλας. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά της ένας άστεγος, ένα ονειροπόλο πουλί σαν φερμένο από έναν άλλον κόσμο, με μόνο του εφόδιο και μόνη του ιδιοκτησία το τριμμένο παλτό του χαμένου του πατέρα. Θα καταφέρουν να βρουν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας? Η εμφάνιση του φύλακα του πάρκου και το σκυλί που θα βρουν μαζί ξεψυχισμένο από φόλα, θα τους ενώσει με έναν ακατάλυτο δεσμό - μυστικό.

Την ίδια ώρα ένα ζευγάρι, καθοδόν προς διάλυση παλεύει να σώσει τον γάμο του. Ίσως μια ρομαντική βόλτα στο πάρκο κάτω από το φεγγαρόφωτο, θα μπορούσε να τους ξαναφέρει πιο κοντά. Η ιδέα δεν πιάνει όμως, μέχρι την στιγμή που ένας βιαστής – ηδονοβλεψίας τους αναγκάζει να κάνουν, αυτό που τόσο καιρό δεν τους έβγαινε φυσικά.

Τέσσερις καθημερινοί άνθρωποι μέσα στο πάρκο, νύχτα και με τις πόρτες κλειδωμένες, τι μυστικά θα μπορούσαν να κρύβουν, πίσω από τη φωνή, μόνο, ενός πουλιού;

Καταπληκτικός ο Δημήτρης Ντάσκας, πολύ καλοί όλοι οι υπόλοιποι.

Μην πάρετε παιδιά μαζί σας, θεωρείται ακατάλληλο για ανηλίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: