Σελίδες

16/2/08

Inoubliable | Video Report

του Βασίλης Χριστοφιλάκη


Ένας serial killer που σκοτώνει ύστερα από πολλή και συγκροτημένη σκέψη δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ο James εκδικείται τους μικροπρεπείς ανθρώπους, όσους τον κοροϊδεύουν για τη διαφορετικότητά του, όσους πουλάνε μούρη, όσους γενικά θα θέλαμε κι εμείς άνετα να χαστουκίσουμε, αν μη τι άλλο. Ο Χριστοφιλάκης ορεξάτος για παιχνίδια με το λόγο δίνει ένα καλογραμμένο (τόσο που θα διασκέδαζε εξίσου και στο χαρτί) σπονδυλωτό, νιχιλιστικό θεατρικό για μια κοινωνία που μονάχα με ειρωνεία μπορεί να αντιμετωπιστεί, μια κοινωνία στην οποία "η αυτοεκτίμηση έχει πιάσει πάτο και τα κορίτσια αγοράζουν Wonderbra". Στο απάνθισμα σκηνών του παραπάνω clip περιλαμβάνεται και η αγαπημένη μας, το Scrabble, μέρος της συνομιλίας του James με το κουκλάκι και άλλα τρελά. Απολαυστικό μαύρο χιούμορ, black and white σκηνικά και κοστούμια, διασκεδαστικές μουσικές και δυνατές ερμηνείες. Για τον Καλπακίδη (Διάβολος, Ισπανός) μιλούν οι περισσότεροι, ο δολοφόνος-Σιούλης έχει αποκτήσει ήδη θαυμάστριες και τα κορίτσια, η μοιραία Βλάχου και η χαμαιλεοντική Πουλουτιάδου συμπληρώνουν μια ομάδα που απευθύνεται σε όσους έχουν το φλέγμα και τη μετα-μοντέρνα τόλμη να 'ρθουν καταπρόσωπο με τους δαίμονές τους.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Πέτρος Καλογήρου
Σκηνικά - Kοστούμια: Δημήτρης Κούσουλας
Φωτισμοί: Τάσος Ζαφειρόπουλος
Παίζουν: Σταύρος Σιούλης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μαριάννα Πουλουτιάδου, Βασιλική Βλάχου, Γιάννης Σιούτης, Τόνια Ζαφείρη

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Φιξ, 210 9212900

3 σχόλια:

Rizobreaker είπε...

Αγαπητέ antigone είδα το σχόλιο σου στο ποστ μου με θέμα αυτή την παράσταση! Μιας και εσύ έχεις γράψει κριτική υποθέτω ότι την έχεις ήδη δει, οπότε περιμένω να μου πεις μερικές λεπτομέρειες... ;-)

antigonos είπε...

Μιας και τράβηξα και το βίντεο, φυσικά την έχω δει;) Αλλά νόμισα ότι κι εσύ την είδες, για να δημοσιεύεις κάτι σχετικό...Έξυπνη και καλογραμμένη παραστασούλα είναι, όπως προείπα. Δεν έχεις περιέργεια να πας να τη δεις;

Rizobreaker είπε...

Βέβαια έχω περιέργεια να τη δω, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα και με τις μέρες... Κυριακή, Δευτέρα δε μπορώ... Μένει η Τρίτη αλλά και πάλι δύσκολη μέρα... Ελπίζω πάντως να τα καταφέρω να πάω... Θα το παλέψω!