Σελίδες

23/2/12

Καθρέπτης


Η θεατρική παράσταση Καθρέπτης της ομάδας Tabula Rasa έχει θέμα  το ταξίδι του κοριτσιού που γίνεται γυναίκα (στη φωτογραφία, πάντως, φαίνεται να το διασκεδάζει!), καθώς και "η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας, μέσα στις χιλιάδες κατασκευασμένες αλήθειες" σύμφωνα με το συγγραφέα.

 "Όσο η Λογική μετα-αποξενώνει τον άνθρωπο, τόσο το παραμύθι ζει μονάχα στα ανθρώπινα όνειρα", μας λέει το δελτίο τύπου, αλλά εγώ θέλω να προτείνω αυτή την παράσταση γιατί η ομάδα Tabula Rasa παίρνει μια γενναία πρωτοβουλία που ονομάζεται  "ticket-if". Τέλειο ακούγεται, έτσι; Ειδικά τώρα που οι καιροί των παχιών αγελάδων φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. "Εισιτήριο, Αν μου Αρέσει το Έργο" λέει η ομάδα Tabula Rasa και σας καλεί να πληρώσετε μετά το τέλος της παράστασης, κατά την έξοδό σας, μόνο ΑΝ σας έχει αρέσει αυτό που μόλις είδατε, κι αν θεωρείτε ότι οι συντελεστές που κόπιασαν έκαναν καλή δουλειά.  

Η Ομάδα Tabula Rasa σημειώνει ότι η ματιά του θεατή τους ενδιαφέρει πολύ, ειδικά γιατί στην παράσταση "είμαστε όλοι συμμέτοχοι" όπως λένε. Γενικά το statement της ομάδας είναι συγκινητικό και ευαίσθητο, οπότε θα μοιραστώ μαζί σας ένα κομμάτι ακόμη:

Επενδύοντας στην ειλικρίνεια και στην εμπιστοσύνη του κοινού, δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να πληρώνει εισιτήριο, μόνο αν κρίνει πως το έργο είχε κάτι να του δώσει. Δεν είμαστε ενάντιοι στο οικονομικό θεατρικό εισιτήριο. Κάθε άλλο. Όμως μας ενδιαφέρει άνθρωποι που βλέπουν ή που σπάνια βλέπουν θέατρο, να συνδυάσουν μία βόλτα στις γειτονιές του Ψυρρή, στην Αρχαία Αγορά, στην Ακρόπολη και στο Μοναστηράκι, βλέποντας κι ένα θεατρικό έργο, χωρίς να αγχώνονται για τα χρήματα που δεν τους περισσεύουν.

Η παράσταση προτείνεται ιδιαίτερα σε φοιτητές και σε εφήβους.

Δείτε το τρέιλερ:



Σκηνοθεσία: Νίκος Δροσάκης
Σκηνικά – Κουστούμια: Γιώργος Κόλιος
Μουσική: Αντώνης Λάριος, Βαγγέλης Δεληπέτρος, Γιάννης Πασχάλης
Ήχος: Φάνης Μαραγκός
Τεχνικός Ήχου: Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Ηχογράφηση Studio: Γιώργος Κωνσταντάκης
Φωτογραφίες: Ειρήνη Κρίκου
Υπεύθυνος Παράστασης: Σοφία Αθανασοπούλου
Παίζουν: Μαρί Γερογιάννη, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Νίκος Δροσάκης

Χώρος Tabula Rasa

Λεωκορίου 14, 10554 Ψυρρή, 694 50 31 693

Παραστάσεις: Πέ, Πα, Σά, 21.30 από 23 Φεβρουαρίου
Είσοδος Ανοιχτή, πληρώνετε εισιτήριο ΑΝ σας αρέσει η παράσταση: 10€, 7€ (φοιτητικό, μαθητικό, ανεργίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: