Σελίδες

18/2/12

Λιωμένο Βούτυρο Revisited


Το έργο του Σάκη Σερέφα που έκανε πάταγο μια φορά κι έναν καιρό που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου κι ύστερο στο  Θέατρο Χώρα κι ύστερα σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, το ξέρετε λίγο ως πολύ. "Έγκλημα πάθους. Στραγγαλισμός. Σπέρμα. Ματωμένα σεντόνια. Αδέσποτες ψυχές. Λούλα και Τάσος." Λοιπόν, τι  θα λέγατε για μια ακόμη, διαφορετική εκδοχή του;

Το θεατρικό έργο βασίζεται σε πραγματική ιστορία, από αυτές που είναι γραμμένες με ψιλά γράμματα στις τοπικές εφημερίδες. Στη Θεσσαλονίκη του 60 συνέβη το φονικό και ο Σάκης Σερέφας το θεώρησε ενδιαφέρον ως υλικό για το θέατρο για διάφορους λόγους. Όπως ότι "το έγκλημα συνδέεται με δύο κοινόχρηστους χώρους, μια ταβέρνα και ένα ξενοδοχείο. Ποτέ δεν μας περνάει από το μυαλό τι απόγινε αυτός που έφαγε χτες από το ίδιο πιάτο και με το ίδιο πιρούνι με εμάς στην ταβέρνα όπου βρισκόμαστε σήμερα. Ούτε που φανταζόμαστε ότι στο κρεβάτι του ξενοδοχείου όπου ξαπλώνουμε μπορεί πριν δυο μέρες να ξεψύχησε άνθρωπος." Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές μου σηκώνετε η τρίχα (εσάς;).

"Περιφερόμαστε καθημερινά αμέριμνοι μέσα σε σκηνικά βίας και θανάτου" εν αγνοία μας, ίσως να διασταυρωνόματε με δολοφόνους, ίσως, ίσως, χίλια ίσως... Μάσκες, μπόλικος αυτοσχεδιασμός, βραβεία και δωρεάν είσοδος για ανέργους. Περάστε μια βόλτα από το Θέατρο Θησείον μέχρι τα μέσα Μαρτίου και δε θα χάσετε.

Δραματουργική Επεξεργασία: Έλενα Μαυρίδου
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν,  Μάρθα Φωκά
Μουσική: Νίκος Βελιώτης
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτισμός: Περικλής Μαθιέλλης
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλα Τενεκετζή
Παίζουν: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου
Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου Χώρος σε συνεργασία με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο-Λυκόφως

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες 
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 210 3255444

Παραστάσεις: 2/2 έως 18/3/2012, Πέ, Πα, 21.00, Σά 21:30, Κυ 21.00
Είσοδος: 12,00€ ενιαίο εισιτήριο, Δωρεάν είσοδος με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας

Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), 210 7234567
www.ticketservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: