Σελίδες

20/2/12

Sorry, I'm Greek

Να, λοιπόν, που κάποιος λυπήθηκε (!) τους ξενιτεμένους Έλληνες και αποφάσισε να προσφέρει και σ'αυτούς άρτον και θεάματα, να γελάσει λίγο το χείλι τους. Ο Λάκης Λαζόπουλος -τον οποίο βεβαίως λάτρευαμε οι περισσότεροι όταν ήταν Δέκα Μικροί Μήτσοι εναλλάξ, με το Τσαντίρι παίζει να άλλαξαν τα πράγματα- περιοδεύει μόλις μπει η Άνοιξη στα περισσότερα κέντρα του απόδημου ελληνισμού. Αυτό θα πει μεγάλη καρδιά (και μεγάλη τσέπη ίσως).

Ο Λαζό θα περάσει από μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, από Βρυξέλλες, Ζυρίχη και στη συνέχεια θα διασχίσει τους ωκεανούς για να φτάσει μέχρι τους ελληνοαμερικάνους και τους ελληνοαυστραλέζους. Τουλάχιστον δε μετρούν τα πεντάευρα, άρα η παράσταση έχει σαφείς προοπτικές να έχει παταγώδη εισπρακτική επιτυχία.

Επί της ουσίας, τώρα, ο Λαζόπουλος θα δώσει ένα από αυτά τα one man show στα οποία μας έχει συνηθίσει. Σε αυτή την "Παγκόσμια Αντιμνημονιακή Περιοδεία" θα σατιρίσει τους πάντες και τα πάντα. Κυρίως πολιτικούς που συνέβαλλαν στην οικονομική κατρακύλα της Ελλάδας  όπως...όλοι. Παπανδρέου, Καραμανλής, Πάγκαλος, Βενιζέλος και δε συμμαζεύεται, όλοι θα περάσουν από κόσκινο και θα σταλούν στην πυρά -το ξέρουμε δα ότι το χιούμορ του Λαζό σπάει κόκκαλα. Θα τον δούμε να μεταμορφώνεται σε δώδεκα διαφορετικούς χαρακτήρες. Με πεντάλεπτα ή δεκάλεπτα σκετς ο λαοφιλής ηθοποιός θα παρουσιάσει την σύγχρονη πραγματικότητα. Οι θεματικές του είναι "ο Έλληνας του μνημονίου και το περιβόητο «κούρεμα», τα δεινά, οι φόροι, η ανεργία, η εγκληματικότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις και η Ελλάδα της τρόικας" και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά.

Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ δε μου γέμιζε ποτέ το μάτι, θα το πω, ο Λάκης Λαζόπουλος είναι έξυπνος άνθρωπος, θα το πω κι αυτό και η επιλογή του να γίνεται λαϊκιστής συχνά-πυκνά είναι ενσυνείδητη. Δε μπορώ να μιλήσω για την καλλιτεχνική αξία της παράστασης πριν τη δω, αλλά φαίνεται να 'χει πλάκα. Μόνο που σκέφτομαι ότι θα κάνουμε ξανά-μανά οικτρή εντύπωση στους Γερμανούς τουλάχιστον, που ήδη μας θεωρούν ρέμπελους και αναρχικούς και ότι τους μισούμε με μανία και τους λέμε ναζί (μου τα έλεγε φίλη μου χτες, είναι ακριβώς η εικόνα που δίνουν τα Γερμανικά μίντια για τους Έλληνες...).

Η αφίσα πιο πάνω είναι οικτρή, το ξέρω και σχωράτε με (αυτή κυκλοφορεί εκεί έξω). Άντε, θα σας δώσω και τις ημερομηνίες της Ευρωπαϊκής περιοδείας, μη μου στεναχωριέστε.

Δε 14/05/2012, Meistersingerhalle, Νυρεμβέργη
Τε 16/05/2012, Circus Krone Bau, Μόναχο
Πέμπτη 17/05/2012, Jahrhunderthalle, Φρανκφούρτη
Σά 19/05/2012, Liederhalle – Hegel Saal, Στουτγάρδη
Κυ 20/05/2012, Volkshaus, Ζυρίχη - Zürich
Τε 23/05/2012, Cirque Royal,  Βρυξέλλες

και έπεται συνέχεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια: