19/3/12

Νορμάλ ΔιαστροφέςΤο David Mamet δεν τον χάνουμε. Όταν γράφει μας σηκώνεται η τρίχα, you know what I mean. Αυτό το mamet - speak, ένας θεός ξέρει πως το καταφέρνει. Τριβή με τη γλώσσα, μάλλον. Είναι μέγας γνώστης του ανθρώπινου χαρακτήρα και της σύγχρονης πραγματικότητας. Με Πούλιτζερ, με Τόνυ, με μια εργογραφία όλο μεγάλα έργα, θεατρικά ή κινηματογραφικά, ο Μάμετ είναι σταθερή αξία.

Αυτή τη φορά Mamet ανεβάζει η θεατρική ομάδα Dada-Art, ύστερα από το Salome του Oscar Wilde. Το θεατρικό Sexual Perversity in Chicago πλέον αλλάζει τόπο και χρόνο. Πρωτοανέβηκε το '74 στο Vermont. Αναβιώνει το 2012 στη Θεσσαλονίκη και ονομάζεται Νορμάλ Διαστροφές, έτσι για να ελαφρύνει λίγο ο τίτλος.

Δύο άντρες και δύο γυναίκες λίγο πριν τα 30 σε μία μεγαλούπολη της Ευρώπης, στον καιρό της κρίσης, ζουν έντονα αληθινά και παράλογα συναισθήματα. Ζουν εικόνες και ακραίες καταστάσεις. Ζουν στιγμές του χρόνου και στιγμές του νου. Κεντρικά θέματα του έργου η φιλία και ο έρωτας. Η ανάγκη για επικοινωνία (αυτό είναι ένα θεατρικό που θα αρέσει στάνταρ στη φίλη μου τη Λία).

Ο Μάμετ είπε για το έργο ότι "Οι χαρακτήρες μου, παλεύουν για την ανάγκη της ανθρωπιάς, η οποία δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα έργα μου". Οι χαρακτήρες πάλι, τι λένε;  Ένας απ΄αυτούς, ομολογεί: "I don't know anything, Deborah, I swear to god, the older I get the less I know."

Ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Αποστολόπουλος, λέει για την παράσταση: "Το δικό μας θέατρο αφορά τα αδιέξοδα και την ανακύκλωση συναισθημάτων. Το παράλογο του να λες σ’ αγαπώ. Τα περιστασιακά one night stand σε μία προσπάθεια να αγαπηθείς. Την  αγωνία να κρατήσεις τις ισορροπίες σου σε μία κρίση που ριζώνει βαθιά και στην προσωπική ζωή. Οι Νορμάλ Διαστροφές αφορούν τους ανθρώπους που τρομάζουν από το αληθινό συναίσθημα. Που φαινομενικά περνούν καλά, γελούν και πίνουν και τραγουδούν, αληθινά όμως κρύβουν την μοναξιά τους. Αφορούν τους ανθρώπους που ζουν με το βωμό των αναμνήσεων και εκεί θυσιάζουν την επαφή…"


Σκηνοθεσία - Διασκευή: Γρηγόρης Αποστολόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια: Θανάσης Κολαλάς
Πρωτότυπη Μουσική: Κωσταντίνος Αποστολόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Στέφανος Τσιτσόπουλος
Φωτισμοί: Αντώνης Σκορδίτης
Video Art: Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Κωσταντίνος Πάσχος
Χορογραφία: Σταύρος Βαρούσης
Τεχνική Υποστήριξη: ENLIGHT
Οργάνωση Παραγωγής: Βίκυ Κιουτσούκη
Βοηθός  Σκηνοθέτη: Τατιάνα Νικολαίδου
Διεύθυνση Φωτογραφίας (video): Δράκος Πολυχρονιάδης
Styling: Γλύκα Μπάβα
Σχεδιασμός αφίσας: ADMINE
Φωτογραφίες: Κώστας Αμοιρίδης
Παίζουν: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ορέστης Παλιαδέλης, Λίζα Νεοχωρίτη, Τίνα Λεωνορά

Παραγωγή Dada-Art

Gaia Live - Sofita Theatre-Bar 
Δόξης 5 και Σαλαμίνος, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 213000

Παραστάσεις: Δε και Τρ, 21.00, από 19 Μαρτίου 2012
Είσοδος: 15€, 10 € (φοιτητικό και ανέργων). Στην τιμή περιλαμβάνεται ποτό, το πρόγραμμα και ένα cd με την μουσική της παράστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: