19/3/12

Οι Άγαμοι Θύται...στο Δημόσιο

Τ
Όπου  να 'ναι τελειώνει η θεατρική σαιζόν, πριν πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, και λέω να προτείνω ό,τι δεν πρόλαβα μέχρι τώρα. Πάμε Θεσσαλονίκη. Όπου μετέβησαν οι Άγαμοι Θύται (τους οποίους λατρεύω) με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και την Εβελίνα Παπούλια που είναι φοβερό ταλέντο, αλλά όχι εξαιτίας των Δύο Ξένων. Στο θέατρο μόνο μπορείτε να δείτε το αληθινό της πρόσωπο, λέω εγώ.


Τελευταίος μήνας παραστάσεων για την σατιρική μουσικο-θεατρική παράσταση  "Οι Άγαμοι Θύται…στο Δημόσιο", που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και σκηνοθετεί ο Μιχαηλίδης. Ήδη 35.000 θεατές πρόλαβαν και μετάλαβαν γέλιο και χορό, μας λέει το γραφείο τύπου του Κ.Θ.Β.Ε. και προλαβαίνετε κι εσείς να γίνετε ένας απ'αυτούς για δυο βδομάδες ακόμη. Ειδικά αν σας αρέσουν τα ατέλειωτα σχήματα και χρώματα, βλέπω ατάλειωτα credits και ζαλίζομαι: ηθοποιοοί, χορευτές, μουσικοί επί σκηνής -και της Παναγιάς τα μάτια, δηλαδή.
"Σοφότεροι, άρα πιο λυπημένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πατρίδας, έρχονται άλλη μια φορά, με ευρωπαϊκό αέρα και ανατολίτικη δημοσιονομική νωχέλεια, να προβάλλουν τα προτερήματα της φυλής, με κυμαινόμενο επιτόκιο γέλιου, ή γλυκιάς μελαγχολίας. Παρότι εξαρτημένοι απ’ την έκτη δόση, παίρνουν την μεθαδόνη της σάτιρας και προχωρούν έχοντας την πρόθεση να γίνουν μια ΔΕΚΟ του μέλλοντος με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη.  
Με πρόζα βιτριολική και νούμερα μουσικο-χορευτικά ανανεώνουν το περσινό μνημόνιο έχοντας χρέος ανεξόφλητο προς το έθνος να αντιπαραθέσουν την κωμωδία και το χαμόγελο στην γενική κατάθλιψη. "

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμεντος, Χρήστος Τολιάδης
Συνεργάτες κειμένων: Ελευθερία Κόμη, Ταξιάρχης Χάνος, Νίκος Ιωαννίδης, Βαγγέλης Νάσης
Σκηνικά- κοστούμια: Έρση Δρίνη
Χορογραφία: Πόλυ Βόϊκου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Video mapping: Στάθης Μήτσιος
Μουσική επιμέλεια: B.Gatz
Βοηθός σκηνοθέτη: Αστέρης Πελτέκης
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Κλεοπάτρα Αλαγιαλόγλου
Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Εβελίνα Παπούλια, Ταξιάρχης Χάνος, Ρούλα Μανισάνου, Στάθης Παχίδης, Χρήστος Μητρέντζης, Απόστολος Ψυχράμης, Χρύσανθος Καγιάς, Γιώργος Ρούφας, Πάολα Μυλωνά
Χορεύουν: Πόλυ Βόικου, Αφροδίτη Γεωργιάδου, Στέλλα Εμίνογλου, Σοφία Καλπενίδου, Χρύσα Μπαχτσεβάνη, Πάολα Μυλωνά, Παναγιώτης Περάκης, Έλσα Σίσκου.
Επί σκηνής οι μουσικοί: Zand the Band (Φώτης Παπαθεοδώρου, Σωτήρης Κατσουλάκος, Γιάννης Τζιάλλας), Ευγενία Πανταζόγλου, Αλέκος Παπαδόπουλος – Στέλιος Τσοπανίδης, Φώτης Μίγγας
Συμμετέχουν: Φίλιππος Τσαουσέλης, Φανή Γεωργακοπούλου

Παραγωγή Κ.Θ.Β.Ε.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: Τε. και Κυ,19.00, Πε, Πα, Σά, 21.00
Είσοδος: από 20€ μέχρι 13 €, αναλόγως μέρας και ώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: