Σελίδες

21/2/12

La Tsunga


Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η ομάδα Νάμα συνεργάζονται αυτό τον καιρό -το νέο δε μας ξαφνιάζει καθόλου. Γνωστή για την ροπή της προς τους πειραματισμούς, με το αποτέλεσμα να είναι πάντα ενδιαφέρον, αλλά ενίοτε παρατραβηγμένο όπως ας πούμε στο Ημέρωμα της Στρίγγλας ή το Εγκλήματα και Εγκλήματα του Στρίνμπεργκ. Η Καρυοφυλλιά ερμηνεύει και φέτος την πρωταγωνίστρια του νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα Τσούνγκα που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Σκότη που έχει κι αυτή μεγάλη ιστορία πειραματισμού και καινοτομίας πίσω της -και εδώ χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που δυο μεγάλες γυναίκες του θεάτρου συνεργάζονται δυναμικά για ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Η Τσούνγκα είναι μια σκληρή γυναίκα που έχει βάλει τους συναισθηματισμούς στο ψυγείο. Ασχολείται με την καθημερινή ζωή στο καφενείο της χωρίς πολλά-πολλά με τους θαμώνες. Ξαφνικά έρχεται η όμορφη Μέτσε και όπως έρχεται, έτσι εξαφανίζεται μια νύχτα χωρίς ποτέ να μάθει πως και τι. Τέσσερεις μάρτυρες του γεγονότος προσπαθούν μέσα από δικές τους εκδοχές του τι συνέβη να βρουν την αλήθεια.  Η Καρυοφυλλιά, που την είχαμε συνηθίσει να ακκίζεται, τσαλακώνει επιτυχώς την εικόνα της για το ρόλο -για αυτό της το κατόρθωμα κέρδισε, άλλωστε, και το δεύτερο βραβείο Γυναικείου Ρόλου στα Βραβεία Αθηνοράματος, ενώ είχε προταθεί συνολικά για τέσσερα την πρώτη χρονιά που ανέβηκε (2010).

Η Ελένη Σκότη μας λέει στο σημείωμα του σκηνοθέτη "Η Μέτσε επηρεάζει τους πάντες μέσα στο μπαρ και καταλήγουν ο καθένας χωριστά να παλεύει με τους δαίμονες και τους αγγέλους του. Κι όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιου είδους κλειστές κοινότητες, εκείνο που για τους άντρες αποτελεί όνειρο είναι για τις γυναίκες εφιάλτης. Καθώς το έργο ταλαντεύεται ανάμεσα στον κόσμο του υπαρκτού και του φανταστικού, αποτέλεσε τόσο για μένα όσο και για την Ομάδα Νάμα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση." 

Η παράσταση συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαίων (8 Απριλίου) για να προλάβει να την δει όποιος το αμέλησε τις δυο προηγούμενες σαιζόν.

Δείτε το τρέιλερ



Mετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λαρούνη
Δ/νση παραγωγής: Γιώργος Χατζηνικολάου
Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δημήτρης Λάλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Γιάννης Λεάκος, Βασίλης Χατζηδημητράκης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος


Θέατρο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα

Παραστάσεις: Πέ, Πα, 21:15, Σα 18.15 (λαϊκές) και Σα, 21.15, Κυ, 19.15 εως τις 8 Απριλίου
Είσοδος: 17,50€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό) για τις λαϊκές και 22€ (κανονικό), 13,50€  (φοιτητικό)
Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: