Σελίδες

19/5/07

Σύστημα Αθήνα 2007

Οι αντιπροσωπευτικότερες ελληνικές παραστάσεις όσον αφορά τα σύγχρονα trends και την αρτιότητα της παραγωγής, από πλευράς σκηνοθετικής ανάγνωσης και πρωτοτυπίας σκηνικής εκτέλεσης επελέγησαν προς θέασιν από ειδική κριτική επιτροπή τις τελευταίες 4 ημέρες, δράση που σκοπεύει σε διεθνείς συνεργασίες και μετακλήσεις. Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου που οργανώνει τη δράση, είχε, σαφώς, ορισμένους περιορισμούς: έλαβε υπόψιν μόνο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στον ελληνικό(αθηναϊκό, καλύτερα) χώρο μεταξύ 27/3 και 20/4/2007 και εφόσον έγινε εμπρόθεσμη αίτηση συμμετοχής στο Σύστημα Αθήνα / Athens System από τους ενδιαφερόμενους θιάσους ή ομάδες (κάτι σαν φέξε μου και γλίστρησα, δηλαδή).

Κατά παράδοξο, όμως, τρόπο, το Θέατρο για Όλους φαίνεται ότι συμφωνεί αρκετά με τις επιλογές του ΔΙΘ. Τις παρακάτω παραστάσεις τις στηρίξαμε κι από δω παρουσιάζοντάς τες:

Βρεταννικός, Εταιρεία Θεάτρου ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Δάφνης και Χλόη: Ταξίδι αναψυχής, Εταιρεία Θεάτρου ΔΟΛΙΧΟΣ

Η Τέχνη του κυρίου Χάαρμαν, Θεατρική Αστική Εταιρεία ΠΡΑΞΗ

Καλιγούλας, Εθνικό Θέατρο

Μ’ ένα καράβι φορτηγό, Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

Νοσφεράτου Διδόντικους, Εταιρεία Θεάτρου EX ANIMO

Golfo 2.3 beta, Εταιρεία Θεάτρου ΧΩΡΟΣ

Other Side, Εταιρεία Θεάτρου 9 ΚΑΙ ΚΑΤΙ

Και για να κάνουμε όλοι μια σούμα επί του πολύπαθου θέματος του ελληνικού θεάτρου, αύριο στις 11.30 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22) μας/σας περιμένουν εκλεκτοί Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι σε ένα Συμπόσιο/Στρογγυλή Τράπεζα με το βαρύγδουπο θέμα «Το σύγχρονο Ελληνικό θέατρο και η διεθνής σκηνή» . Για να μάθουμε που ακριβώς στεκόμαστε.

3 σχόλια:

cheaptalk είπε...

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται, ακριβώς από το διαφορετικό χρωματάκι στον τίτλο των περισσότερων επιλογών του ΔΙΘ, ποιοι ασχολούνται σοβαρά ;)

Μπράβο.

antigonos είπε...

Tapeina mille merci:D

floudion είπε...

thanks cheaplog