Σελίδες

5/6/08

Mikrosprigkipas_B612 | Video Report

Antoine de Saint – Exupéry



Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι τόσο αγαπητός σε όλους, που δε θα 'ταν υπερβολή να πω ότι δεν υπάρχουν πολλοί χωρίς το βιβλίο ή ένα αντικείμενο που τον απεικονίζει στην κατοχή τους. Κονκάρδες, τετραδιάκια και τσαντούλες με το ξανθό αγοράκι, τον μικρό πλανήτη του και το αγαπημένο του τριαντάφυλλο κυκλοφορούν αφειδώς τα τελευταία χρόνια εξαργυρώνοντας τη φήμη του. Η μεταφορά του αθώου αγοριού λειτούργησε εξαιρετικά και όντας παιδιά ποτέ δεν καταλάβαμε ότι ο μικρούλης είναι το alter-ego του αεροπόρου Antoine και το ρόδο δεν είναι άλλο παρά η αγαπημένη του Consuelo. Πλέον η ιστορία αγάπης τους καταγράφηκε και από τη δική της πένα, ενώ συνεχώς αποκαλύπτονται νέες πτυχές της πραγματικής ιστορίας: ο πιλότος Horst Rippert κατονομάστηκε ως αυτός που κατέρριψε το αεροπλάνο τα συντρίμμια του οποίου μαζί με ένα βραχιόλι χαραγμένο με τα ονόματα του ζευγαριού βρέθηκαν στη Μεσόγειο και η ρομαντική τους ιστορία τελειωμό δεν έχει.

Εμείς επισκεφθήκαμε τις πρόβες της νεοσύστατης και φιλόδοξης ομάδας Asomo4 που πήρε την έμπνευσή της εξολοκλήρου από αυτή την never-ending ιστορία αγάπης και βρεθήκαμε να πετάμε στο άπειρο κρατώντας την ουρά ενός αστεροειδούς. Λίγο η μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, λίγο ο χαμηλός φωτισμός με έντονες πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις να παραπέμπει ευθέως στα ηφαίστεια του πλανήτη του μικρού πρίγκιπα, λίγο η ήρεμη κίνηση μάγεψαν προς στιγμήν τις γεμάτες βουή μεγαλούπολης μέρες μας.

Την παράσταση παρακολουθείτε από 6 έως και 9 Ιουνίου στις 9.30, σε φιλική τιμή ( €12 και €8, για κρατήσεις καλείτε: 6979550789, 6970832922 ). Θα σας δούμε εκεί.

Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Asomo4, Σοφία Κάσσαρη
Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Σκηνικά - κοστούμια: Αλίκη Αρναούτη
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Φωτισμοί: Νίκος Κουλοχέρης
Παίζουν - χορεύουν: Έλενα Άρνο, Εύα Μάρη, Σωτήρης Σταθακόπουλος, Ματθαίος Τσακίρης, Μυρτώ Χαλινά

Θέατρο Σημείο
Χαριλάου Τρικούπη 10 (πίσω από το Πάντειο), 210 9229579

Δεν υπάρχουν σχόλια: