Σελίδες

11/8/09

38ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Έχουμε καιρό να τα πούμε, χωρίς να έχουμε, απαραιτήτως, πολλά να πούμε. Όχι, τουλάχιστον, επί της ουσίας, σίγουρα όμως περί περιτυλίγματος.

Ταξιδεύοντας κανείς ανά την Ελλάδα ανακαλύπτει συνεχώς μέρη που φιλοξενούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, και δη θεάματα που εντάσσονται στις παραστατικές τέχνες. Τα αρχαία, ελληνιστικά, ρωμαϊκά, βενετσιάνικα ή οτιδήποτε άλλο κάστρα, θέατρα ή απλώς venues που παραμένουν στέρεα είναι πιο πολλά απ' ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Και όμορφα, συχνά, πιότερο από τα θεάματα που φιλοξενούν.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου είχε την τύχη να μας αποκαλυφθεί φέτος, στην 38η έκδοσή του. Σωρεία εκδηλώσεων και χώρων υποδοχής θεαμάτων, ποικιλία και συχνά ποιότητα. Το Αρχαίο Θέατρο του Δίου και το Κάστρο του Πλαταμώνα είναι οι πιο μεγαλοπρεπείς χώροι και σε εξαιρετικές τοποθεσίες. Το "παλιότερο βυζαντινό μνημείο της Πιερίας" η Εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Κονταριώτισσα είναι μια ακόμη ευφάνταστη τοποθεσία που φιλοξενεί δρώμενα και τελευταίο έρχεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου που χρησιμεύει κυρίως για εκθέσεις.

Οι εναπομείνασες εκδηλώσεις δεν είναι και λίγες, όσο και αν το καλοκαίρι όπου να 'ναι εκπνέει. Δύο θεατρικές παραστάσεις, οι Χοηφόρες του Αισχύλου και το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν -- με το πρώτο σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου να αποτελούν ισχυρή πρόταση, φιλοξενούνται στις 21 και 25 Αυγούστου αντίστοιχα, και ακόμη περισσότερες μουσικές. Ονόματα όπως Μάλαμας, Χατζής, Παπακωνσταντίνου (Θ.) σίγουρα θα τραβήξουν όσους λιάζονται εκεί γύρω, και αν είστε ανάμεσά τους, τσεκάρετε το πρόγραμμα για περισσότερες πληροφορίες.

38ο Φεστιβάλ Ολύμπου, Καλοκαίρι 2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: